Thuis
Op deze pagina vinden jullie de antwoorden op de meest gestelde vragen in de opvang

1. Mijn kind heeft honger als het thuis komt, als ik een koek/petit-gervais aanbied eet het dit direct op.

Dit is normaal, de kindjes eten om 11u middagmaal en om 15u30 hun vieruurtje. Als ze thuiskomen rond 17u30 is het tijd voor hun avondmaal. Dit is ook zo bij grotere kinderen (en bij volwassenen). Indien je een versnapering aanbiedt zal je kind uiteraard geen neen zeggen, tenzij ze dit niet lusten.

2. Mag een kind een extra dag komen buiten het opvangplan?

Dit kan, indien onze capaciteit van die dag het toelaat. We gaan nooit over de maximaal toegelaten capaciteit van 25 (Lokeren), 23 (Belsele) of 22 (Doorslaar), aangezien:
1. we hiervoor geen toelating hebben
2. we hiervoor niet verzekerd zijn
3. we hiervoor niet voldoende personeel hebben om kwaliteit te kunnen blijven bieden


3. Mag een kind dat naar school gaat in de vakantie / in de namiddag terugkomen naar de opvang?

Dit kan, indien de capaciteit dit toelaat (zie hierboven). Gelieve ook rekening te houden met het ontwikkelingsniveau van het kind. Ze moeten mee in het normale dagritme van de andere kindjes, dat afgesteld is op kinderen van 0 - 3j.


4. Krijgt mijn kind een fles melk meteen na de warme maaltijd of fruitpap?

In principe gaan we ervan uit dat de warme maaltijd of fruitpap voldoende is (kinderen mogen zoveel eten als ze
willen). We maken wel een uitzondering voor kinderen die net begonnen zijn met vaste voeding, maar ook hier enkel op verzoek en nooit meteen na de maaltijd. Een fles is veel makkelijker voor een kind, als je meteen de fles aanbiedt leren ze geen vaste voeding eten, aangezien ze weten dat de fles er toch aankomt. Sommige kinderen eten ook te veel, waardoor je enkel hun maagje vergroot, met zwaarlijvigheid op latere leeftijd tot gevolg.

6. Welk tarief betaal ik eens mijn kind naar school gaat?

Voor opvang eens je kind voltijds naar school gaat, bijvoorbeeld in vakanties, betaal je IKT zoals de voor de andere kinderen. Het enige verschil is dat er een onderscheid extra gemaakt wordt, nl minder dan 3u opvang aan 40%